25. jan, 2020

Text

Hej! Vi kommer från och med 1 januari 2020 att lägga in de bilder som vi från EdetGruppen lägger in på Facebook-gruppen "Lilla Edet Bilder", på sidan Facebook gruppen./ Bengt-Arne

25. okt, 2018

Tack Inge för allt du givit oss

Vår vän och mentor Inge Ohlson har lämnat oss i sorg och saknad. Inge avled den 13 oktober och var född i december år 1927. Inge var en av eldsjälarna för att starta ”EdetGruppen” år 2011 med avsikten att försöka dokumentera en del av alla de gamla foton och filmer som finns om Lilla Edet. Även när Lilla Edets Hembygdsförening startade 1977 var Inge en av eldsjälarna. Inge har betytt oerhört mycket för kulturlivet i Lilla Edet. Inge var en verklig eldsjäl på många sätt och denna glöd behöll han livet ut.

Inges stora samling av åtskilliga tusentals gamla fotografier som han arbetat med under 40 år har utgjort ryggraden i gruppens arbete. Han har dokumenterat stora delar av samhället, både i ord och bild. Det ligger mycket detektivarbete bakom alla fakta kring bilderna. Bilderna finns samlade tillsammans i god ordning med faktauppgifter som årtal, namn och platser i pärmar.  Vi är tacksamma för att fått ta del av Inges otroliga minne och sakkunskap om gamla Lilla Edet. Inge delade med sig av allt sitt material och kunnande med glädje. Inge var verksam in i det sista i gruppens arbete och det är med värme vi minns hans drivkraft och glädje i att få dela med sig.

Vi avslutar med en vers med några ord som stämmer in på Inge:

Det liv är icke längst som längst har varat

Den levat längst som fyllde livet bäst

Den är ej rikast som mest har sparat

Nej Den rikast är som givit mest

I ljust minne bevarad

Vännerna i EdetGruppen

Ingmar Gustavsson, Arne Martinsson, Jeffrey Boman, Roger Sjöblom, Klas Larsson, Simon Jonson och Bengt-Arne Westerlind

21. jan, 2017

Nu finns vi även på Facebook

Lilla Edet Bilder finns som grupp på Facebook!

21. dec, 2016

Bilder har lagts till

Har lagt till 5 bilder på "Inland, Ström", 8 bilder på "Hjärtum" och 10 bilder på Västerlanda./Bengt-Arne

8. dec, 2016

Fler bilder har tillkommit

Har lagt till 3 bilder på Lilla Edets Pappersbruk, 3 bilder på Lödöse 4 bilder på Inland samt 1 på Hjärtum./Bengt-Arne